Annons

Killer Be Killed - Killer Be Killed (7)

Band: Killer Be Killed
Titel: Killer Be Killed
År: 2014
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 7/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Supergrupp. Sug på den karamellen. Kanske växer en besk smak i munnen. Du tänker: så många försök, så få lyckade exempel. Samtidigt är du medveten om att det finns undantag som bekräftar regeln. KILLER BE KILLED är ett av dessa. Denna, den senaste av superkonstellationer där Max Cavalera (SOULFLY), Troy Sanders (MASTODON), Greg Puciano (THE DILLINGER ESCAPE PLAN) och Dave Elitch (ex-THE MARS VOLTA) gör gemensam sak är bevis på att fyra vildhjärnor kan skapa minnesvärd musik om det finns en hållbar plan. ”Killer Be Killed” är nämligen en både medryckande och väl sammanhållen skiva där elva thrash metal-pjäser, färgade av hårdrock, hardcore, punk och kommers, samsas om utrymmet.

Den som väntat sig en lätt galen, progressiv och udda skapelse riskerar att bli besviken. Andra kan tillåta sig att njuta av driv och sväng i låtar som ”Wings Of Feather And Wax” och ”Curb Crusher” eller headbanga nacken ur led till ”I.E.D” och samtidigt hoppas på en uppföljare där kvartetten trots allt tillåter sig att ta ut svängarna lite mer.  

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.