Annons

Danny Danzi - Danziland

Band: Danny Danzi
Titel: Danziland
År: 2004
Bolag: MTM
Betyg: 7/10

Recensent: Tommy Silfvenius

Danny Danzi från New Jersey har tidigare lirat med Sentinel och Passion. 1999 kom så solodebuten "Somewhere lost in time" där han spelade alla instrument själv sånär som på lite hjälp här och var av basisten / gitarristen Andy Slostad. Man turnerade flitigt i staterna och England med studiomusiker. På nya plattan "Danziland" är man nu i alla fall ett komplett band. Rätt kul det här. Danny Danzi gästrecenserade för något år sedan en låt jag skrivit. Han tyckte, förutom en hel del positivt, att den lät lite väl mycket som det han gjort tidigare. Inget originellt där inte. Då känns det rätt kul att höra att mr Danzi´s nya skiva låter väldigt mycket 80 "tals AOR. Pay back time? Inte alls! Jag gillar 80"tals AOR och jag gillar den här skivan. Med det sagt kan vi kasta oss över den. 

Den inleds med ett minutlångt dramatiserat intro. Ljud från publik blandas med ljud från besökare i en nöjespark. För att vi ska känna oss riktigt välkomna så inleds andra spåret med frasen "Welcome to Danziland". Därefter blir det lite publikljud igen. När musicerandet väl kommer igång så bjuds vi på en uptemporökare innehållande en hel del gitarronani. Baskaggen har ett väldigt säreget ljud, som markant framträder i versen. Inte plattans bästa låt, men nu är vi i alla fall äntligen igång. Den efterföljande "Eternity" är en riktigt bra låt med rötterna i samma mylla som odlade fram bl.a. Journey. Snygga körer förhöjer helhetsintrycket. Plattans höjdare är "Wild & Dangerous" som bjuder på ett helskönt riff. Även om jag gillar lite råare och fetare gitarrer, så är det här grymt bra. Polerat när det är som bäst. Långsamma "Destiny" är en annan bra låt. Efter ett lugnt intro så blir det rejält tunggung i fortsättningen. "All or nothing" bjuder oss på plattans särklassigt bästa intro. Här kan man visserligen ana lite Bon Jovi och Scorpions bland andra, men bra är det. Det låter som sagt en hel del 80-tal om både produktionen och låtarna. Gillar man det ska man definitivt kolla in den här plattan. Förutom att det låter som ett lite råare Journey kan man nog nämna Night Ranger som referens.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.