Annons

Danzig - Stockholm (Arenan)

Nästan på dagen ett år efter att Danzig stod på svensk mark senast så gör han det återigen. Han har dock sparkat hela det dåvarande bandet och ersatt dessa med nya hantlangare. I bandet återfinns nu mer till exempel Tommy Victor (Prong) på gitarr. Och jag måste säga att nyanställningarna har piggat upp Danzig betydligt i jämförelse med förra året. 

Tyvärr verkar kvällens ljudtekniker ha knäck i kolan. Det låter faktisk väldigt illa under de första 15-20 minuterna. Rundgångar, skumma mixningar och allmänt grötigt ljud förstör hela öppningspaketet. Dessutom tenderar tröskverket Victor att hacka allting i småbitar med sin gitarr.

Det tar sig dock längre fram. Naturligtvis funkar det äldre materialet bäst och allsången i "Am I Demon", "Mother", "Her black wings" och "How the god kills" är riktiga rysare. Glenn Danzig verkar dessutom vara på gott humör och jag anar till och med ett leende då och då. Publikkontakten med de som står längst fram är maximal då Glenn ofta söker direktkontakt med sina fans. Han är en skicklig publikdomptör trots att han inte säger särskilt mycket mellan låtarna. Tyvärr får vi inte höra något material från den nya skivan som är under inspelning eller för den delen något från tiden med Samhain eller Misfits (vilket händer att han bjuder på då och då). Men Danzigs egen låtskatt räcker förvisso en bra bit den också. Bortsett från den soniska katastrofen i början en klart godkänd spelning med andra ord.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.