Annons

Mustasch + Dozer - Västerås (Village)

Dalmasarna i stonerkvartetten Dozer ger inledningsvis huvudbandet en god match om tungviktstiteln denna kväll. Med intensitet och entusiasm kör Dozer över publiken med kraften hos ett gäng skenande noshörningar. Mycket imponerande! Och frågan är om bandet i låten "Rising" inte har en potentiell klassiker i genren "perfekta avslutningsnummer". Med dundrande trummor i versen och en så explosiv refräng att jag tror att högtalarna ska krevera i ett svampmoln är denna låt ingenting annat än ett monster!

Jag har alltid varit kluven när det gäller Mustasch. Å ena sidan levererar bandet grovkalibrig hårdrock som inger respekt på grund av riktigt bra låtar, tyngd och attityd. Å andra sidan balanserar Mustasch farligt nära karikatyrens gräns. Något som framkommer med all önskvärd tydlighet ikväll. 

Måste folk från Göteborg alltid dra dåliga vitsar och vara sådana där goa gubbar hela tiden? Mustasch är från Göteborg. Det märks. Under spelningen finns flera inslag, främst i mellansnacket, som gör mig så trött. Främst är det tjatet om att västeråspubliken dricker för lite alkohol som får mig att bli lite däven. Det är kul en gång men sen räcker det.

Så jag tycker att vi koncentrerar oss på musiken istället. För den är det sannerligen inget fel på. Det visar sig att frontfiguren Ralf Gyllenhammar innehar en minst lika bra röst live som det ges sken av på platta om inte bättre. Och dessutom är tangorabatten från Götet begåvat med två utmärkta gitarrister i nämnde sångare och Hannes Hansson. Det verkar inte finns någon ände på svintunga riff denna kväll. Det blir ibland regelrätta dueller mellan de två strängbändarna som är rent bländande. Och belöningen från publiken består i oavkortad kärlek uppvisad med allsång i både "Down in black", "Black city", "Teenage pacifier" och "The Dagger". Det är nästan så att jag ryser av välbehag!

Så bortsett från en del fåniga inslag som allsångslektioner och dåliga vitsar måste jag säga att Mustasch levererar hårdrock med hjärtat på rätt ställe. Kvartetten ger publiken valuta för pengarna och avslutar musikföreningen Decibels verksamhetsår på ett lysande sätt!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.