Annons

Mama Kin - Liverecension från Karlstad


Foto: Henrik Hedlund / Chaos Media

Band: Mama Kin
Stad: Karlstad, Nöjesfabriken
Datum: 24/1-2009
Betyg: 8/10

Recensent: Neven Trosic

Första gången jag såg detta gäng live var i juni 2004. Jag hade då upptäckt dem för ungefär ett halvår sedan och intrycket av den spelningen var vad jag minns klart angenämt men samtidigt knappast något som gav upphov till en wow-upplevelse. Sedan dess har mina öron och MAMA KINs musik träffats högst sporadiskt, men denna kväll var det så dags igen. Jag ska villigt erkänna att jag någonstans i mitt undermedvetna hade fått för mig att bandet inte direkt har det som krävs för att kunna ta sig någon längre väg på den scen av 80-talsmelodiös hårdrock vilken har vuxit allt mer på senare år. Dessa tankar har jag nu fått äta upp. Då jag har haft rätt dålig koll på vad grabbarna har haft för sig sedan den där junispelningen kan jag tyvärr inte riktigt peka ut exakt vilken sorts positiv utveckling som har skett under tidens gång. Det jag däremot utan minsta tvivel kan konstatera är att MAMA KIN idag är en mycket tight och energisk liveakt som innehar gott om det som är allra viktigast i denna genre: Refrängstarka och minnesvärda låtar.

Praktiskt taget vartenda nummer som radas upp hade haft möjlighet att bli hits för 20-25 år sedan och vem vet, kanske finns det goda chanser till listplaceringar även idag. Att konsertstämningen är så pass medryckande och bandet så taggat kan säkert till viss del bero på att Karlstad-grabbarna befinner sig på hemmaplan och i en sådan miljö är det ju i princip nästan alltid lättare att få med sig en angelägen åskådarskara. Men ett starkt framträdande av denna typ bör rimligen gå hem även på mången bortaplan och förhoppningsvis lär gruppen få chansen att besöka en hel del sådana när deras kommande debutalbum väl finns ute till försäljning. De färska smakprov man får höra därifrån låter mycket lovande och förhoppningsvis lyckas man fästa en livestämning som denna på platta. Till råga på allt går det under kvällens gång upp för mig vilken utmärkt, Paul Stanley-minnande, röst som Chris Ward besitter. Det är bara att tacka MAMA KIN för att jag i och med denna underhållande och välljudande afton har fått upp både ögon och öron för deras musik. Förhoppningsvis, och troligtvis, var jag inte den enda.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.