Annons

Metal Night - Dismember, Darkane mfl

METAL NIGHT
Dismember (9/10)
Darkane (8/10)
+ Ghostnail & Embers Arise
Plats: Prisma, Västerås 30/9-2005

Recensent: Magnus Gustafsson

Det är upplagt för en riktig höjdarkväll när Metal Night på Prisma i Västerås äntligen slår upp portarna efter en försenad soundcheck som berodde på att delar av ljudanläggningen tagit eld! Men eldsvådor är som bekant väldigt mycket metal.

Först ut är eliten inom Eskilstunas metalcorescen. EMBERS ARISE som levererar ett stabilt set mycket med hjälp av sin medföljande hemmapublik som startar en vild moshpit framför scen med stage diving och allt annat som hör till. En bra öppning på kvällen. Hemmaarenan försvaras dagen till ära av GHOSTNAIL där bland annat Metalcentrals egen Mattias Nilsson återfinns på bas. Med sin gothfärgade och hårt svängande metal så charmar bandet publiken helt rättvist. Förbanden plågades tyvärr av den försening som jag nämnde i början varpå soundcheck blev ganska kort och ljudet därefter.

DARKANE är ett band med vind i seglen just nu. Med sin nya skiva kommer bandet att ta sig upp i den hårda metallens elitserie. Och det märks att bandet är fyllt av självförtroende när de äntrar scenen. Bandet är övertända som en kalifornisk skogsbrand när det brakar löst. DARKANE blandar nytt med gammalt och det nya materialet gör sig väl på scen. "Organic Canvas" och titelspåret "Layers of Lies" är några av höjdpunkterna. Ett extra plus för den extremt goda publikkontakten som främst vokalisten Andreas Sydow etablerar tidigt i spelningen förhöjer upplevelsen betydligt. Dessutom är ljudet nästintill felfritt. En mycket bra spelning på alla sätt och vis.

Stockholms dödsmangelmaskin DISMEMBER är kvällens självklara höjdpunkt för många. Det förstår man redan i entrén där snacket går om vilka låtar som veteranerna inom death metal måste spela. Och jag tror faktiskt inte att någon kan gå från spelningen helt missnöjd. Inledningsnumret "Skin Her Alive" indikerar att många kommer att få sina önskningar uppfyllda. Och sen följer en kavalkad av klassiska låtar som "Skinfather", "Dreaming In Red" och  "Where the Ironcrosses Grow" som alla framförs med dödlig säkerhet. Publiken är galen och bandet uppskattar gensvaret med samma intensitet. När kvällen tar slut och det sista riffet tonat ut från DISMEMBER är det bara att konstatera att gammal är äldst men att ynglingarna håller god standard de med.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.