Annons

In Flames + IRON MAIDEN - Göteborg (Ullevi)

Det är stort att få spela inför 57 000 personer på Ullevi i Göteborg. Det är helt enormt att sälja slut på dessa biljetter på mindre än en timme. Och det är en ära att få värma upp för en av hårdrocksvärldens största giganter.

Detta vet herrarna i In Flames som dagen till ära har tagit med sig sitt mest ödmjuka humör. Göteborgarna visar på en lekfullhet och spelglädje när man går ut på scen, och musiken brakar loss. Dessvärre verkar inte teknikerna ha full koll på Anders Fridèns sång, och pendlingarna mellan dennes rena sång, skriksång och rena avgrundsvrål blir oftast fruktansvärt onyanserade.

Sådär 99.9% av folket på Ullevi är där för att se Iron Maiden. In Flames är bara något
nödvändigt ont för just dessa. Det är man medvetna om, men gör ändå en godkänd insats med att underhålla de ca 50 000 som befinner sig på plats just då. Bäst funkar det med äldre nummer som "Only for the Weak", "Pinball Map" och Episode 666". Sämre går det med de nyare numren som mer blir en stor gröt av ljud. Godkänt för In Flames, som trots allt gjorde sitt bästa i en otacksam situation.

Lite enklare att få publiken med sig får Iron Maiden när de intar scenen någon halvtimme senare.Trots en något trevande inledning med bland annat "Murders in the Rue Morgue"
får publikdomptören Bruce Dickinson publikhavet att tända på alla cylindrar med
"The Trooper". Och därifrån är det bara fest. En enda enorm jättefest med 57 000 inbjudna och ett band som radar upp pärlor som "Run to the Hills", Hallowed Be Thy Name" och "Where Eagles Dare". Till synes är det också en speciell kväll. En kväll där man endast bjuder på låtar från de fyra första albumen (Kan ni dem inte så skäms...), och en kväll där man levererar låtar som inte hörts från bandet på åtskilliga år. Eller vad sägs om "Phantom of the Opera" och "Remember Tomorrow" från debutalbumet? Precis som inledningen så känns bandets avslutning lite malplacerad. Låtar som "Running Free", "Drifter" och "Sanctuary" i all ära. Men varför inte byta drifter mot tidigare spelade "Hallowed Be Thy Name" och få den magiska avslutningen som bandet förtjänar?
Inte alltid helt klockrent, men den här kvällen är Maiden på topp och snuddar väldigt nära vid total perfektion!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.