Annons

Tchort & Død - Blood red throne

Till att börja med, berätta hur och när Blood Red Throne grundades.

D: Blood Red Throne startades när Død och Tchort ville ha ett eget band efter att dom varit live musiker åt Satyricon i tre år. 1998 hittade vi trummisen Freddy och då blev Blood Red Throne ett faktum.

Debut Albumet "Monument Of Death" är  en riktig killer! Den släpptes också som en limited edition "suicide kit", med en poster och ett rakblad med blod. Har ni fått negativa kommentarer för det?

D: Monument Of Death är vårat debut album och släpptes 2001. Vi ville göra det ordentligt och därför kom den altså som ett suicide kit med ett rakblad och en brutal poster, med hand numrerat blod från alla medlemmar. Det blev ett dödsmonument på alla sätt...

Hur går det med det nya albumet? Affiliated With Suffering?

D: Affiliated with suffering är vår andra ansträngning och allt är inspelat och mixat. Den förväntas släppas i januari.

Vad kan vi förvänta oss från det nya albumet? Är det några skillnader från "monument..."?

D: Det nya albumet har en mer brutal och varm produktion och är en riktig snyting. Sångerna är mer brutala och tyngre än förr och det sparkar röv från början till slut.

Blood Red Throne åker på turné med Deicide i europa (tillsammans med Mystic Circle, Centinex, Invasion och Anateus). Finns det några planer på att åka till sverige?

D: Vi åker på turné med Deicide i november, men sverige är inte inkluderat, är jag rädd. Däremot så kommer Blood Red Throne och Impious göra två shower i göteborg den 20 och 21 december.

Några planer på ett live album?

D: Vi har bara spelat 5 spelningar hittills så jag tror inte det kommer bli några live album än. Men jag tror vi kommer spela in några spelningar på den kommande turnén. Kanske kan vi använda dessa inspelningar...

Det finns en notice på eran hemsida (get.to/bloodredthrone) att en video kanske kommer vara med på specialversionen av det nya albumet. Vad kan vi förvänta oss?

T: Det ligger på is just nu. Det var meningen att vi skulle spela in några av våra spelningar och lägga in några klipp men pga att vi fick ställa in två turnéer vi skulle ha spelat så ligger den här planen på is för tillfället.

Vad tycker du nu om Emperor? Tror du att det är en stor förlust nu när dom lämnat musik scenen? Vad tycker du om deras senaste release "Prometheus"?

T: Anledningarna jag hört gör det förståeligt att dom har slutat nu och ska jag vara ärlig så har jag inte hört deras senaste album så jag kan inte uttrycka mig om dom. Bandet har ju uppenbarligen ett speciellt ställe i min karriär, utan tvekan.

Du är även involverad I Carpathian Forest. Vad händer där?

T: Det kommer ett 10 års firande album när som helst nu som innehåller nya låtar, coverlåtar och massa live material. Vi har nyligen kommit tillbaks från Sound Suite Studio i Frankrike där vi spelat in våran nya skiva, som kommer släppas i början av 2003.

Tror du black metal scenen skulle sett annorlunda ut om Euronymous inte blivit mördad?

T: Jag antar det, men hur det skulle se ut vet jag inte...

D: Personligen tror jag inte det. Utvecklingen fortsätter oavsett...

T: Ja, sant, men jag tror den skulle vara mer begränsad, mer koncentrerad och fokuserad.

Vad tänkte du när du fick reda på att Faust hade arresterats och satts I fängelse?

D: Det var en förlust för bandet, framförallt. Jag hade precis börjat lära känna honom så det var ingen personlig förlust, men det fick mig att inse att man inte kan lita på nån i branchen, inte ens en allierad.

Om vi går tillbaks till den "gamla" tiden I norge, vad tycker du är skillnaden mellan då och nu inom black metal? Har scenen förrändrats till det bättre eller sämre?

D: När jag började med black metal för ca 10 år sen var det definitivt en helt annan atmosfär. Den stora skillnaden nu för tiden är uppenbar. För många usla band och det är alldeles för vanligt att lyssna på black metal...

Några sista ord för era fans där ute?

D: Kolla in Blood Red Throne på tunré i november och håll utkik efter det kommande albumet Affiliated With Suffering. Det är en sann bit death metal.


Översättare: Nikolaj Sorber

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.