Annons

Tommy Denander - Radioactive

Hej Tommy, välkommen till MetalCentral och grattis till en kanonplatta.

- Tack själv för en mycket bra hemsida.
Jag känner mig väldigt nöjd med skivan och det är ju alltid skönt.

Det är en imponerande samling medverkande du fått ihop. Hur hanterade du det i studion ?

- Varje musiker eller sångare spelas in separat så det är inga problem alls att få ihop det. Det enda som är viktigt är att göra en bra planering från början men jag har gjort så många skivor under de senaste 20 åren så det är ganska lätt nu för tiden.

Det kan ju ibland hända lite oväntade saker i studion. Något kul som hände under arbetet med YEAH ?

- Inget direkt oväntat men en väldigt trevlig, snabb och lätt skiva att göra. Det händer alltid mer saker när alla är samlade samtidigt i studion, rockmusiker lockar gärna fram det värsta ur varandra :-).

Är du mitt uppe i promotionarbetet för plattan nu ?

- Absolut, jag har gjort ca 90 intervjuer redan och dom fortsätter att komma in vilket är kul, recensionerna har varit kanon rakt igenom och intresset överlag väldigt stort.
Det är lätt att prata om en skiva man verkligen gillar själv.

Hoppas du att plattan ska hitta ut ordentligt på den svenska marknaden eller siktar du först och främst på Europa och Japan ?

- Det vore kul att få mer "credit" här hemma men å andra sidan så får jag så otroligt mycket positiv feedback runt hela världen så det spelar inte så stor roll. Jag är ju dock svensk och stolt över det så visst vore det kul...

Är Radioactive ett rent studioprojekt eller finns det en konsertversion ?  Hur ser den ut i så fall och vilka turnéplaner finns ?

- Det är mitt soloprojekt och det finns inga planer på att spela det live men om jag nån dag skulle göra det så sätter jag ihop ett riktigt "all star" band med bl.a Fergie Frederiksen, Bruce Gaitsch, David Hungate osv.

Har du någon favoritlåt på YEAH ?

- För ovanlighetens skull gillar jag verkligen alla låtar men "I should have known better" känns närmast mig och hur jag tänker så om jag måste välja en så blir det den.

Vi är ju många som hoppas på en återfödelse för AOR och melodiös hårdrock även i Sverige. Hur ser du på utsikterna till det ?


- Ingen skulle bli gladare än jag men tyvärr pekar trenden mest nedåt. Det görs för få bra skivor men släpps massor av skit vilket gör att folk tappar tron till slut. Men vem vet, alla stilar kommer och går så innan vi hinner fatta det kanske det kommer ett nytt band som startar en ny våg?

Någon förklaring till att Sverige producerar så mycket bra AOR och melodiös hårdrock ?

- Jag tror det helt enkelt handlar om vår gamla fina tradition med melodier, vi har alltid haft starka grundmelodier i all musik och det är ju nyckeln till AOR. Även ABBA lät ju mycket AOR i flera låtar vilket är tydligt eftersom så många rockband gör covers på dom och sen när Europe slog igenom var det många som odlade pudelfrilla och lärde sig "Rock the night" :-)

Hur ser du annars på musikbranschen av idag ? Några synpunkter på internets betydelse för musikens spridning ?

- Musikbranschen har aldrig varit i sämre skick tyvärr!!!!
Skivförsäljningen är rekordlåg och dom stora bolagen har panik just nu...men den kommer givetvis igen så fort dom "städat" till den igen.
Internet har varit fantastiskt på många sätt eftersom vem som helst kan marknadsföra sig men det är också väldigt förödande för många bolag eftersom nerladdningen kostar flera miljarder för dom. Dom som lever får se helt enkelt :-)

Vad jag har förstått så är du en upptagen herre nuförtiden, med inblandning i olika projekt. Bl.a. så innehöll melodifestivalen ett alster signerat dig. Ingen risk att du känner dig splittrad ibland ? Eller är det kanske rent av skönt att kunna jobba med nåt annat emellanåt ?

- Jag älskar att ha många bollar i luften och har alltid jobbat med många olika stilar vilket är underbart eftersom jag nästan aldrig tröttnar, jag skulle bli galen av att bara göra en stil runt, runt, runt. Melodifestivalen var en underbar upplevelse och det sitter en guld, en platina och en dubbelplatina-skiva på min vägg som "diplom" för det och det känns väldigt kul.

Hur ser framtiden ut för Tommy Denander och Radioactive ?

- Närmast producerar jag en skiva för gruppen Sweetwater för Atenzia Records, min vän Sayits nya skiva för MTM plus en 4-5 akter under sommaren. Christian Antblad som jag skrev melodifestivlåten med och jag har ett produktionsbolag ihop som heter Connectunes och vi skriver och producerar för en hel drös artister världen över. Bästa sättet att hålla koll är genom min hemsida www.tommy-denander.com

Något du vill tillägga ?

- Bara att tacka för stöd och fin hemsida.

Tack för din medverkan !

- Tack själv

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.