Annons

Eckhard Ostra - Messiah's Kiss

- Vi ville göra en äkta hårdrocksplatta, säger Messiah's Kiss skinnsmiskare Eckhard Ostra på en knastrig telefonlinje från hemlandet Tyskland.
Vi kan bara spela en sorts musik och det är ren och äkta hårdrock. 

Messiah's Kiss bildades ur spillrorna av Repression, ett band som härjade i de lägre divisionerna på 80-talet då västtyska legender som Scorpions och Accept regerade scenen. Så när 90-talet anlände och vad som mest kan liknas vid en istid sett ur heavy metal-bandens perspektiv föll över världen dukade Repression under likt många andra av sina gelikar.
Men intresset för musiken dog inte. Tvärtom.

- Vi bidade vår tid och väntade ut alla de där banden som spelade grunge och all annan alternativ rock som var mer jordnära och socialt medveten. Vi visste att en dag skulle tillfälle ges för oss att återkomma. Vi har aldrig försökt ändra på oss när det gäller det musikaliska. Det skulle inte kännas ärligt att försöka spela musik som vi inte känner helt och fullt för. 

Och tillfället kom 2001 då bandet bildades och första plattan "Prayer for the dying" släpptes 2002. Senare tillkom Mike Tirelli (Holy Mother) som sjunger på det nu aktuella alstret. Eckhart är påtagligt entusiastisk över värvningen.

- Mike har en otroligt bra röst vilket tillät oss att skriva låtar som vi inte kunde förut. Han är helt fantastisk. Dessutom har han gett det äldre materialet nytt liv och är även live en fantastisk sångare. Den enda nackdelen är väl att han bor i USA vilket gör att det är problem om vi ska repa.
Dessutom kommer vår basist Wayne Banks från England vilket kanske inte är så där jättelångt bort men ändå kräver en del planering när vi ska spela.
Vi har inte gjort det lätt för oss kan tyckas men det är värt allt besvär för vi älskar att spela heavy metal!

Under hela intervjun upprepar och bedyrar Eckhard sin obrutna kärlek till genren. I det andra andetaget beklagar han sig över att bandet inte tjänar speciellt mycket pengar på sin musik. Något som får konsekvenser för turnerandet.

- Vi kommer tyvärr inte att ha särskilt stor möjlighet att ta oss ut på vägarna även om vi säkert kan fixa spelningar. Vi skulle till exempel väldigt gärna vilja spela på Sweden Rock Festival men det kostar för mycket att ta sig dit, flyga över Mike från staterna och sen spela i 45 minuter. Tyvärr.
Det är så synd eftersom vi, och så kommer det igen, älskar att spela hårdrock! Vi spelade på Wacken Open Air 2002 och samma år kuskade vi runt med Doro i Europa. Det var en fantastisk upplevelse som vi gärna återupplever. 

Vi får väl se vad framtiden erbjuder Messiah's Kiss. Tillsvidare får vi nöja oss med att "Metal" finns i skivbutiken nu och hoppas att någon har förbarmande över Eckhard och hans kumpaner så att de får komma ut på vägarna igen.


Magnus Gustafsson

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.