Annons

Daniel Erlandsson - Arch Enemy

De är kvicka metalproducenter, de där ärkefienderna. Drygt ett år efter "Anthems of Rebellion" har sjuspårs-EP:n "Dead Eyes See No Future" 
(Century Media) landat på skivdiskarna, tydligt försedd med en "enbart för inbitna fans"-stämpel. Varsågoda: utöver titelspåret (som du hört förut) bjuds tre livespår inspelade i Paris tidigare i år, tre covers på MEGADEATH, MANOWAR och CARCASS samt en video till "We Will Rise".

- Ep:n släpptes i Japan i samband med vår turné där i juni, meddelar en glad Daniel Erlandsson. Century Media tyckte att resten av världen också borde få njuta av den, så de lade till ett extra livespår och nu är den alltså här.
Att livelåtarna är tagna från Pariskonserten beror på att ljudet blev väldigt bra, annars är Japan favoritlandet att spela i. Stämningen är väldigt speciell och fansen stöttar bandet på sitt eget lilla vis; mellan låtarna applåderar de i ett par sekunder, men så fort Angela (Gossow, sång) säger något blir de knäpptysta. De vill höra vad hon har att säga och visar sin respekt genom att inte föra oväsen.

Ep:ns höjdpunkt är en elak tagning av CARCASS "Incarnated Solvent Abuse", som föranleder en given fråga: hur känns det för Michael Amott (gitarr) att göra en cover på sig själv?

- Det är lite lurigt för honom att spela den med ett annat band, det blir lite som om han gör en parodi på sig själv, men det är bara kul.
MANOWARs "Kill With Power" har vi vevat under soundcheck under en längre tid, den är skoj eftersom de är ett så utstuderat maskulint band till skillnad från oss. MEGADETH var inte lika givna, även om de har inspirerat oss jättemycket, särskilt Michael och Christopher Amott (gitarr) har influerats av dem. Just "Symphony of Destruction" valde vi för att den var enklast och fungerade bra med skriksång; de flesta andra Mustaine-kompositioner är mer sångorienterade.

Huruvida Angela faktiskt kan sjunga vågar Daniel inte svara på.

- Eh, det återstår att se. Hon har aldrig försökt i vår närhet i alla fall.

När du läser detta befinner sig bandet på en sex veckor lång USA-turné som förband till CRADLE OF FILTH, sedan bär det tillbaka till replokalen för att fila vidare på material till nästa album.

- Vi går in i studion i mars nästa år om allt går enligt planerna.
Hur de nya låtarna artar sig? Tja, låtskrivarprocessen har inte kommit särskilt långt ännu, men jag känner redan av lite mer melodiska
"Wages of Sin"-vibbar.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.