Annons

Djävulens musik

Följetongen om gränsöverskridande musik, hårdrock givetvis, fortsätter med del fem och återknyter i viss mån till del två (Arabisk rock) med att såväl kristna som muslimska fåntrattar hävdar att hårdrock är djävulens musik. Varifrån de fått sina vansinniga idéer är en gåta, men det kan kanske bero på att det är musik som utmanar etablissemanget?

Att black metal kanske är satanistiska tongångar är en sak, men hur förklarar de att det även finns kristna hårdrocksrockband? Om det finns muslimska hårdrocksband vet jag faktiskt inte, men det skulle inte förvåna mig om det finns några förföljda stackare där ute i världen som kämpar och försöker spela sådan musik även i dessa läger.

Mest kända kristna bandet är nog amerikanska Stryper och det mest kända svenska torde vara Jerusalem, en snabb sökning gav en lista med ett 100-tal kristna hårdrocks- och metalband världen över. Lika lätt att hitta den andra sorten var det dock inte, men muslimska samhällen är ju som bekant inte lika öppna som kristna.

 
Tidigare:

Gränsöverskridande
Arabisk rock
Kvinnligt
Färgblind

Fotnot: Publicerat i samarbete med Den Rockande Kocken

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.