Annons

Mäbe - Till minnet av (9)

Band: Mäbe
Titel: Till minnet av
Antal låtar: 6
År: 2004
Betyg: 9/10
Recensent: Peter Gustavsson

Hemsida: www.mabe.nu
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Strömstadsönerna i Mäbe har tagit klivet från att vara en snygg kopia av Thåström till ett komplett band med ett riktigt skönt sound. Vissa likheter med den svenske rockikonen finns visserligen fortfarande kvar, men man tillåter sig definitivt mera utsvävningar i sitt spelande. Att Mattias "Mäbe" Johansson fortfarande har kvar en del av sina rötter i den betydligt hårdare skolan råder det dock inga tvivel om. Titlar som "Till minnet av" och "En natt ett fel" bär starka spår av Mäbes grund som gitarrist i bland annat Dissection och Sarcastic.

Om det är låtmaterialet i sig eller den ödesmättade produktionen som gör det vet jag inte, men "Till minnet av" genomsyras genom hela demon av en stark ångest som smittar av sig ordentligt på lyssnaren. Ångest låter kanske inte särskilt tilltagande, men förstå mig rätt Mäbes långsamma ödespunk berör! Demon avslutas sedan av ruskigt snygga "Ingenting annat", som i mina öron redan är en klassiker. Med det här materialet kan det väl knappast bli annat än kontrakt?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.