Annons

SixSin - Anarchy (7)

Band: SixSin
Titel: Anarchy
Antal låtar: 4
År: 2009
Betyg: 7/10
Recensent: Neven Trosic

Hemsida: www.sixsin.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För att med ära kunna bära upp influenser som PANTERA, SKID ROW och BLACK LABEL SOCIETY krävs givetvis en god portion attityd. I annat fall finns en överhängande risk att man musikaliskt faller platt. Särskilt om man, likt Jönköpings SIXSIN, ämnar hålla till på sleazens tuffare och tyngre bakgator. Lyckligtvis verkar gruppen ifråga i det avseendet inte ha några problem med att skapa egen musik bryggd på delar av ovannämna rötters recept.

Dessutom skapar SIXSIN kvalitativ musik, enligt dessa fyra trevliga spår att döma. Den nämnda så viktiga attityden i soundet framkommer inte minst från den skönt råbarkade sången och det likaledes opolerade och feta gitarrljudet. Ska enbart en referenspunkt nämnas känns SKID ROWs klassiska album ”Slave to the Grind” (1991) givet, men man bör inte tro att detta innebär att SIXSIN saknar en egen identitet. För även om denna inte är fullt utvecklad ännu så är dessa grabbar sannerligen på god väg. Som favoritlåt utnämner jag öppnaren ”Anarchy”, men de övriga tre ligger inte långt efter. Med andra ord tas en kommande fullängdsdebut emot med öppna armar.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.