Annons

Mäbe - Mäbe

Band: Mäbe
Titel: Mäbe
Antal låtar: 3
År: 2004
Betyg: 7/10
Recensent: Peter Gustavsson

Hemsida: http://zip.to/twoface
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Får man vara en näst intill exakt kopia av Sveriges näst intill ende rockstjärna? Nej jag talar inte om gitarrslyngeln Dregen eller liknande. Mannen som finns i åtanke är Thåström. Det är nämligen just denne som Mäbe flirtar vilt med i självbetitlade demon. Tre låtar bjuds det på. Tre låtar som känns ungefär som när man var liten och fick fint bakplåtspapper och målade av Kalle anka. Det blev inte riktigt like bra som originalet, men nog fan blev det nåt man kunde skryta med för polarna att man ritat.

Inledande styckena känns som hämtade ur "De e ni som e dom konstiga..."-plattan och då framför allt "En vacker död stad". Sist ut är en inte alltför oäven ballad som för tankarna till "Hjärter dam". Debutdemon är avklarad, och ett litet steg taget. Nu är det bara resten kvar... Men med en sån här start borde det väl känns rätt bra att fortsätta?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.