Annons

Cruel Frenzy - Death Brings Death

Band: Cruel Frenzy
Titel: Death Brings Death
Antal låtar: 6
År: 2004
Betyg: 4/10
Recensent: Magnus Gustafsson

Hemsida: www.cruelfrenzy.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Cruel Frenzy sparkar igång i ett våldsamt, pisksnärtsliknande intro som får mig att tro att här vankas smaskig dödsthrash av bästa sort. Jag ska inte säga att jag blir direkt besviken men när sedan andra spåret "Wicked" sätter fart så rör det sig om högst ordinär heavy metal istället. Musikaliskt gör väl pojkarna från Kil inga direkta fel. Det är nästan något klämkäckt över anrättningen. 

Den stora bristen är tyvärr sången som inte alls motsvarar förväntningarna. Rösten räcker inte till och det låter som om det hela tiden balanserar på gränsen till falsettsång (vilket kanske skulle vara önskvärt) men för det mesta låter det bara ansträngt. 

Låtmaterialet är förvisso hyfsat och här finns goda möjligheter att några spår kan bli riktigt bra. Sex låtar finns med på demon vilket är på tok för många. Fyra hade räckt och det är ungefär vad materialet egentligen räcker till.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.