Annons

CellOut - Superstar prototype

Band: CellOut
Titel: Superstar prototype
Antal låtar: 4
År: 2004
Betyg: 6/10
Recensent: Magnus Gustafsson

Hemsida: www.celloutonline.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sverige saknar ett Linkin Park. Om det verkligen är en brist vet jag inte men vi har ingenting som kan liknas vid den formen av kommersiellt gångbar metal. Tills nu. 

För CellOut har potentialen att bli någonting som liknar de amerikanska nu metal- giganterna. Fast på helt egna premisser och så mycket bättre. Här får lyssnaren fyra starka och välslipade spår som imponerar i sin mogenhet och styrka. Så en jämförelse med det där andra bandet jag nämnde inledningsvis är egentligen helt onödig. Inledande "Just what's right" är en blyklump som doftar Godsmack. Andra spåret "The dirt inside" smakar Alice in Chains med en refräng som skulle funka på vilken hitlista som helst. "So damn real" som är tredjespår har en lika klistrig refräng och ett misnt lika kompetent grundriff. "Stained my world" som avslutar gruppens debutdemo är en smekande ballad som tyvärr känns lite mindre originell i jämförelse med övrigt material. 

Nå, det är petitesser egentligen. För "Superstar prototype" lovar gott inför framtiden. Produktionen är redan idag mycket bra och låtskrivartalangen är det inget som helst fel på.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.