Annons

Billion Dollar Babies - Stand Your Ground (7)

Band: Billion Dollar Babies
Titel: Stand Your Ground
Antal låtar: 4
År: 2008
Betyg: 7/10
Recensent: Johan Hagengren

Hemsida: www.billiondollarbabies.nu
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Efter att ha fått hem BILLION DOLLAR BABIES egenproducerade release från redaktör Engström sprang jag dessutom på en av medlemmarna på årets upplaga av Sweden Rock Festival och fick mig ännu ett exemplar. Så vad tycker jag då efter att ha lyssnat igenom ett av mina ex?
Jodå, det här var inte dåligt alls det. Om inte det här bandet blir signat snart så är det någonting allvarligt fel hos bolagen.
Lyssnaren får fyra sköna spår av härlig Rock N´ Roll där bandet själva säger sig ha samlat ihop sina influenser från 70, 80 och 90-talet och skapat den perfekta mixen.
För min del tycker jag det låter mestadels 80-tal men inga fel med det, då den bästa musiken i min mening skapades under nämnda årtionde.

Första spåret "Nineteen Nintie Four" är en redig stänkare som träffar perfekt. En klockren öppningslåt som lämnar lyssnaren suktandes efter mer. Andra spåret "Restless Minds" är en härlig midtempo-låt med en störtskön refräng som verkligen andas melodiskt åttiotal. Det värsta krutet verkar ha lagts på de första två spåren. Även om de efterföljande är långt ifrån dåliga håller de inte riktigt samma klass.

Till syvende och sist kan jag starkt rekommendera BILLION DOLLAR BABIES till alla som gillar melodisk Rock N´ Roll med attityd, känsla och spelglädje. Förhoppningsvis lär det inte dröja tills detta band får ge ut en fullängdare, då de är långt mer intressanta än många kontrakterade band där ute.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.