Annons

Damaged Dolls - Damaged Dolls (5)

Band: Damaged Dolls
Titel: Damaged Dolls
Antal låtar: 3
År: 2007
Betyg: 5/10
Recensent: Tommy Silfvenius

Hemsida: www.damageddolls.se
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

DAMAGED DOLLS är ett fyrmannaglamband från Göteborg. Den, enligt bandet själva, "klassiska" sättningen är; Linus på gitarr, Jakob på bas, Marcus på sång och Lukas på trummor. De skriver allt material själva och trots att bandet bara har drygt ett år på nacken finns en diger katalog med låtar.

Även om ryktet missat mig så säger det att DD bjuder på de vildaste gigen på hela Sveriges framsida. Det är enligt bandet också förklaringen till framgången i Emergenza-festivalen. En tävling där man slutligen blev trea. Nu har man spelat in en demo i Gain Studios i Göteborg som i detta nu befinner sig i min CD-spelare. Så hur låter då detta vilda band?

Som vanligt när det gäller sleaze och glamband så är det brister i ljudkvaliteten. Det hör väl genren till antar jag. Medan progressiva metalband sitter och filar på både arrangemang och produktion i oändlighet så verkar glambanden öva in poser och prova kläder. Om man jobbar sig bortom variabeln produktion då. Hur låter det då?

Låtmaterialet är inte på något sätt sensationellt och frågan är väl om inte marknaden är lite väl mättad.
Hur spelar pojkarna då? Här finns inget att anmärka på. De vet hur man gör och till och med sången funkar OK. Brukar inte alltid vara fallet på demos.

Spontant känns det dock som om DD kommer att få det svårt att slå sig fram till några större framgångar. Möjligen kan de bygga upp en stor fanskara genom intensivt giggande. Gå gärna in på deras hemsida och kolla på videoklippen så får ni en, eller flera bra bilder på hur de jobbar på scen. Då kan ni själva avgöra hur mycket stjärt de sparkar.

Man har också fått med två låtar på en samlings-CD benämnd "Swedish Upcoming Glam" som släpps senare i höst. Håll utkik efter den. Det kan mycket väl vara så att den svenska glamframtiden finns komprimerad på den lilla plastbiten.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.