Annons

6th Awakening - Perfect war

Band: 6th Awakening
Titel: Perfect war
Antal låtar: 3
År: 2004
Betyg: 5/10
Recensent: Magnus Gustafsson

Hemsida: www.6thawakening.cjb.net
E-mail: ???

Fågel, fisk eller mittemellan? Det är frågan. Umeåbandet 6th Awakening är inte helt lätt att kategorisera. Det är en blandning mellan thrash, rosslig death och en del goth (fast inte mycket) därutöver. Recensenten kliar förbryllad sig i huvudet och bestämmer sig för att släppa genrefunderingarna och lyssna förutsättningslöst istället. 

Jag gillar detta på något sätt. Det har tyngd och kraft utan att för den del tappa nyanserna. Lovisa Lundmark visar sig vara en potent sångerska med stor spännvidd på sina stämband. Jag tycker att det är kul att tjejer tar allt större och framträdande platser i hårdocksvärlden idag. Förr så var de främmande fåglar som alltid uppmärksammandes för att de just var tjejer. Idag upplever jag det som att denna inställning är passé (även om jag själv just gjort detta i denna text). 

Det jag kan tycka vara lite problematiskt är att det spretar lite väl mycket ibland. Inget fel med omväxling i musiken men samtidigt måste det finnas en tydlig röd tråd. Jag anar den men den är inte riktigt färdig. Men gillar du så skilda saker som Type O Negative. Carcass och kanske även Lacuna Coil eller liknade feminint frontade akter så är detta något för dig.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.