Annons

Digerdöd - Shadows Of The Everdark Woods (4)

Band: Digerdöd
Titel: Shadows Of The Everdark Woods
Antal låtar: 3
År: 2006
Betyg: 4/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: http://digerdod.no-ip.org
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Örebros DIGERDÖD gillar black metal från skandinavien. Det hörs. De gillar även dödsmetall, vilket knappt hörs. "Shadows of the everdark woods" första spår, tillika titelspår, är en baskaggehistoria i midtempo och utgör de trevligaste stunderna på den här demon. Det rör sig om hyffsat snygga arrangemang som minner om en tid då ett antal norrbaggar grälade med Mika (IMPALED NAZARENE) från Finland och Jörgen (GRAVE) från Gotland. På "Doomed for eternity" drar DIGERDÖD upp tempot, men lämnar inga intryck på mig och "Towards oblivion" är en ganska seg och knackig skapelse (förutom när Nami drar igång med ett baskaggesmatter som uppnår en imponerande hastighet).

Summornas summa: Skruvarna behöver dras åt avservärt här och där. Huvudproblemen ligger i strängsektionen, då mycket kraft och dynamik försvinner i slarvigt lirande. Tilläggas bör även att DIGERDÖDs sound känns aningen daterat, då låtstrukturen snarare påminner om de mest mediokra akterna från mitten av 90-talet. DIGERDÖDs ambitioner sträcker sig högre än kapaciteten, men med mer reptid kommer de garanterat att närma sig något som ger ett bättre omdöme av mig i framtiden.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.