Annons

Carneus - Hate Incarnated (9)

Band: Carneus
Titel: Hate Incarnated
Antal låtar: 4
År: 2005
Betyg: 9/10
Recensent: Anders Jacobsson

Hemsida: www.carneus.net
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Svenska CARNEUS väcker inte stor beundran med sitt rent utsagt skitfula omslag. Hade jag sett den här demon i en dammig hörna i någon tuff hårdrocksbutik så hade jag inte ämnat den mer än en sekunds uppmärksamhet. Men skenet bedrar ibland och så är det i detta fall för här snackar vi om hög kompetens. Enligt mig så anammar dessa solida spelemän klassisk U. S. dödsmetall i stil med mästerakter som SUFFOCATION och IMMOLATION.

Bandet föddes 2003, lirade in en demo i blygsam upplaga och nu är man här igen och imponerar undertecknad i synnerligen hög grad. Att dessa svenska dödslirare skulle ha nåt eget att komma med vore ett minst sagt osant påstående, men de vet banne mig vart skåpet ska stå i sitt dödsnäste. Starkast är öppningsspåret "Disorder Incubate" med de mäktiga svarta riffen som skulle kunna mörklägga den gassande solen i soundets fosterbygder i Tampa, Florida.

Men det är ett förbannat risktagande att förpacka så här maffigt godis i ett så fult emballage. Men oavsett så dröjer det nog inte länge innan det ligger ett kontrakt med krånglig byråkratengelska i CARNEUS postlåda.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.