Annons

Condemnatory - The Corridor (6)

Band: Condemnatory
Titel: The Corridor
Antal låtar: 5
År: 2005
Betyg: 6/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: www.condemnatory.net
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

CONDEMNATORY gav mig två demos på samma gång, varav jag med ren uteslutningsfömåga tippar på att "The Corridor" är den tidigare av dessa. Dock kan jag inte veta helt säkert då konvolutet inte förtäljer när denna demo är inspelad. Jag påstår ändå att den här demon inte harsamma klara ljudbild som den förmodade uppföljaren.

"Symphony of the Revived Flesh" öppnar "The Corridor" stenhårt med ett riktigt monsterriff och en två-takt i hälsosamt högt tempo. Det är svensk döds det är frågan om och det är väl framförd sådan. CONDEMNATORY låter inte sitt sound vila på hög hastighet utan varierar sitt material väl. Ett exempel på det är efterföljande "Paragon of Destruction" som är en tyngre historia i 3/4-dels takt. Låten i sig är kanske inte det mest spännande jag hört men den fräcka synt-mattan i refrängen är smakfull och höjer låten markant. Därefter börjar man mala metal som doftar THE HAUNTED/AT THE GATES och det är då jag börjar tröttna något. Det är ganska trist att dessa svenska ikoner färgat av sig lite väl mycket på de yngre förmågorna, men den här gången tittar jag bort eftersom CONDEMNATORY är så mycket mer än ett av dessa plagiatband i mängden. Dom bevisar sig ha mycket mer att komma med och känns lovande både i sina tekniska färdigheter så väl som i sitt musiksnickrande. Det visar dom på demons titelspår som klart är ett av de starkare av dessa fem.

På den här inspelningen är sången bandets svaga punkt. Dödsmetallgormandet känns dovt och precisionen rimmar inte väl med den  annars mycket tajt framförda musiken. Utöver det tycker jag att CONDEMNATORY gjort en solid demo som håller sig strax över godkänt-gränsen. Jag vill även ge ett stort plus till det snygga och smakfulla omslaget! Hade resten av materialet hållit samma klass som de första två spåren hade betyget blivit klart bättre.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.