Annons

Closer - Nothing Is Everything (8)

Band: Closer
Titel: Nothing Is Everything
Antal låtar: 3
År: 2006
Betyg: 8/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: www.closer.nu
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

WITHERED heter numer CLOSER och det nya namnet invigs med demon "Nothing Is Everything". Demon är inspelad i studioMega tidigare i år och där har CLOSER fått till en modern produktion som inte lämnar mycket att önska.
CLOSER spelar den sortens dödsthrash som vi hört ett otal gånger förut från vårt avlånga land, men här har man kokat med några ingredienser som ger bandet en hyfsat egen identitet. Visst, harmonierna är inte speciellt originella men det finns ett låtsnickeri med egen prägel och tämligen intressanta arrangemang som resulterar i en riktigt solid inspelning. Titelspåret "Nothing Is Everything" är en bra referens för er som vill ha exempel på mitt påstående.
Vidare tycker jag att herr Melbergs hardcoredoftande pipa funkar bra till dessa arrangemang och färgar musiken än mer.

CLOSER ligger rätt i tiden, om än i senaste laget så jag antar att det här är sista chansen att göra sig ett namn i den här genren, för den här gången. Antagligen är CLOSER med all rätt ett av de banden som får den möjligheten!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.