Annons

Ghostnail - Do you believe? (6)

Band: Ghostnail
Titel: Do you believe?
Antal låtar: 5
År: 2005
Betyg: 6
Recensent: Jonn Jeppsson

Hemsida: www.ghostnail.tk
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förlåt, GHOSTNAIL! Ni har säkert en hel massa ny musik ute vid det här laget, men det är lika bra att få det konstaterat: "Do you believe?" var (och är, den har funnits hos mig rätt många månader nu) en rätt trevlig demo " även om ovantecknad kanske inte är den lämpligaste målgruppen.

Svartklädda ungdomar med en förkärlek för lack, läder och piercade kroppsdelar borde kasta sig över GHOSTNAILs pumpande gothmetal utan förbehåll. Tuggande gitarrer, sparsamt pianoplinkande, stark sång av, eh, "Faerie Ghost Mother" och texter om död och spöken " visst borde det tilltala alla HIM-, MANSON- och EVANESCENCE-fans där ute?

Klart vassaste låten är titelspåret, som antyder att gruppen är rätt svag för gammal hederlig syntpop, även om arrangemanget är betydligt mer metalliskt. Hade jag varit tio år yngre, olyckligt kär och rädd för alltför brutala tongångar, så hade "Shadow" däremot varit en självklar favorit. En potentiell hit med bättre produktion. Nu återstår det bara för rätt personer att lyssna...

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.