Annons

King Malice - 2 (8)

Band: King Malice
Titel: 2
Antal låtar: 2 
År: 2015
Betyg: 8/10 
Recensent: Stefan Lejon

Hemsida: Facebook
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det har bara gått ett drygt halvår sedan jag hyllade KING MALICE blytunga debutdemo här på Metalcentral. Jag skrev att jag såg fram emot att höra mer och redan nu är de så tillbaka med en finurligt betitlad ("2") uppföljare! Precis som förra gången tycks det vara WARNING, SOLSTICE och MY DYING BRIDE som är ledstjärnorna när bandet sammanfogar sin melodiberikade doom metal. Musiken maler sig sakta in medvetandet och närmar sig ibland ett nästan drone-liknande tempo. Jag upplever det nästan som hypnotiskt och har fler än en gång kört bägge låtarna på om och om igen på repeat i lurarna när jag varit ute och promenerat. Sång- och gitarrmelodierna bär musiken framåt hela tiden och därför känns det aldrig som att killarna helt tappar fotfästet och flummar ut i periferin, vilket är en risk man tar med dylikt upplägg.

I mina öron låter KING MALICE mer än redo för att ta klivet till att ge ut en fullängdare och jag hoppas att något skivbolag får upp ögonen för bandet inom kort. Jag står i så fall först i kön för en vinylutgåva!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.