Annons

Död - Funeralistic (8)

Band: Död
Titel: Funeralistic
Antal låtar: 4
År: 2005
Betyg: 8/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: http://dod.is-a-geek.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkommen till skogen. Idag ska vi lära oss att göra te med hjälp av mossor, tillaga en lax i en grop med varma stenar och lyssna på black metal-bandet DÖD.

Ibland blir man väldigt överraskad när man ska recensera en black metal-demo. Oftast brukar det röra sig om riktigt tarvligt framförd, DARKTHRONE-doftande lo-fi-skräp, men DÖD har istället använt sig av en riktigt fräsch produktion som ger bandet en rättvis presentation. "Funeralistic" är en ond jävla demo som på loppet av 11 minuter blästrar igenom 4 mörka stycken, varav öppningsspåret "Vendictive Followers" genast får min fulla uppmärksamhet.
Det är något med "Funeralistic" som känns oerhört tillfredsställande. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men kan det kanske vara faktumet att låtmaterialet faktiskt innehåller stor variation där man ibland träder in på thrashens domäner? Kan det vara de grymt råa gitarrarrangemangen? Jag vet uppriktigt sagt inte. Men jag glömmer bort att ens spekulera mer över detta när "Grave of Belief" sätter igång och magkänslan höjer upp den här demon till ett riktigt bra betyg. Mer DÖD åt folket!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.