Annons

Manimal - Human Nature (7)

Band: Manimal 
Titel: Human Nature
Antal låtar: 5
År: 2005
Betyg: 7/10
Recensent: Peter Gustavsson

Hemsida: www.manimal.nu
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tre år har gått sedan MANIMAL senast besökte min spelare. Tre år av utveckling definitivt! För här har skett en rejäl förändring. Och detta främst till vokalisten Samuel Nymans fördel. Om det tidigare kan ha verkat kraftlöst har Samuel breddat sig rätt så ordentligt och har nu ett betydligt bredare register. Här finns en pipa av rang, och när han når högre tonlägen är det främst åt Rob Halford-hållet som tankarna går. Ingen halvtaskig gosse att bli jämförd med alltså.

"Human Nature" inleds med "Don't Push It" där gitarrljudet och stilen främst kan beskrivas som en blandning av IRON MAIDEN:s "The Wickerman" samt QUEENSRÿCHE.
Därefter drar stilen mer åt ett proggigare och mer "studsigare" JUDAS PRIEST.
Slutledning, alltså ganska klassisk heavy metal.

Med just dessa förutsättningar känns det som MANIMAL har all chans i världen att göra en riktig mastodontdemo. Men problemet är att det varken finns toppar eller dalar.
Visserligen ingen nackdel att sakna dalar,  missförstå mig rätt. Men med tanke på den jämnhet som MANIMAL har så är det få saker som riktigt sticker ut. Det saknas brottarhits som folk kan nynna på i flera dagar. Istället är "Human Nature" just bra. Och blir aldrig egentligen bättre än bra.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.