Annons

Vemoth - Blodregn (8)

Band: Vemoth
Titel: Blodregn
Antal låtar: 3
År: 2005
Betyg: 8/10
Recensent: Jonn Jeppsson

Hemsida: www.vemoth.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det är tur att man oftast inte hör vad VEMOTH sjunger. Och det är synd att behöva konstatera en sådan sak. Men det är bara att inse faktum: black metal - och all annan metal med för den delen - på svenska låter bara. fånigt, för att inte säga pinsamt. Jag vet att VEMOTH har valt modersmålet för originalitetens skull, men vill de verkligen att sångaren Behemiron ska få  mig att associera till SIEBENBÜRGEN (rikets sämsta band just nu)? Att sjunga om hur mörkret återvänder, ulven vaknar och saker skrivs i blod låter kanske suggestivt och tufft på pappret, men i verkligenheten blir det mer "Putte i blåbärsskogen" än "Snorre Sturlasons edda".

I övrigt är "Blodregn" en fantastisk liten demo. Femton minuter melodisk black metal-perfektion som överträffar de flesta kontrakterade utgåvor i genren. Tight, välspelat, varierat, ösigt, väldigt stämningsfullt, fantastiska melodier, grym sång. listan kan göras hur lång som helst. I närheten av de förmodade förebilderna DISSECTION och DARK FUNERAL kommer VEMOTH inte, men visst är det ett av framtidens stora namn vi har att göra med här. Allt annat vore skandal.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.