Annons

Corrupted - Born of Greed (7)

Band: Corrupted
Titel: Born of Greed
Antal låtar: 3
År: 2005
Betyg: 7/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: www.shotgundeath.tk
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I ett brev från Micke i CORRUPTED blir jag ombedd att nämna att bandet numer kallar sig CORRUPT och nu är det avklarat. Någon större ändring på musiken vore beklagligt, för "Born of Greed" är en väldigt bra demo. 3 låtar med primitiv thrash metal i stil med gamla SODOM och KREATOR är precis i min smak och troligen har dessa Arvikakids precis som jag spenderat otaliga timmar med vax från COMBAT RECORDS under nålen.
Jag blev även ombedd att göra en jämförelse med deras förra demo "Destroyed Beyond Recognition", men dessvärre har jag inte hört den och kan inte uttala mig om saken.

Första låten heter "Born of Greed" och kör på i sann "Persecution Mania"-anda, med helt rätt attityd och med en vilja man inte tar miste på. Till och med ljudbilden kan kopplas till thrashens forna dagar, vilket faktiskt gör den här demon till en ännu mer övertygande plastbit. "Human Wreckage" öppnar med solida fotarbeten från trummisen Micael, och att slänga in grind i mixen är både ett oväntat och tufft inslag!

Det hade gjort mig ännu gladare om orkestern hade slängt med ännu en hit i kompotten för inspelningen känns lite väl kort, och bristen på slagkraftiga refränger gör att CORRUPTED den här gången inte når till en fullträff. Däremot är jag övertygad om att knock-outen ligger i sikte under CORRUPTs fana.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.