Annons

Moonville - Silver Screen (7)

Band: Moonville
Titel: Silver Screen
Antal låtar: 7
År: 2004
Betyg: 7/10
Recensent: Johan Engström

Hemsida: www.moonville.tk
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Inledningen av förstalåten "Moonfall" från Kristinehamnsbaserade MOONVILLEs demo "Silver Screen" får mig faktiskt att tänka på IMPALE. Ett band som härstammade från samma stad men som tyvärr splittrades alldeles för snabbt. Riktigt roligt är det då att se att den före detta IMPALE-basisten Jonas Ydlinger numera huserar i MOONVILLE. IMPALE hade dock större drag av power metal än i  MOONVILLEs fall då det mer handlar om småprogressiv metal, dock en väldigt melodiös sådan.

Ett kontrakt bör man egentligen inte ha några större svårigheter att kamma hem med det här materialet då det absolut inte råder något tvivel om att grabbarna både är riktigt kompetenta musiker och låtskrivare. Lyssna bara på det sköna QUEEN-liknande partiet i ovannämnda "Moonfall" t.ex. Kanon!
Når man till ett kontrakt bör man dock försöka få fram något fler låtar som sätter sig i stil med "Moonfall", "The Cloven Hoof" och "Afterrake". Lyckas man bara med detta så kan man säkert vara med och slåss med de stora grabbarna i framtiden.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.