Annons

Gasoline Stars - Loud n' Furious (6)

Band: Gasoline Stars
Titel: Loud n' Furious
Antal låtar: 5
År: 2012
Betyg: 6/10 
Recensent: Stefan Lejon

Hemsida: www.facebook.com/gasolinestars
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

När det kommer till sleaze (eller glam metal som det oftast benämns overseas) är jag ganska svårflörtad. Det finns väldigt få band och album som jag gillar rakt av. RATTs "Out of the Cellar" tycker jag är grymt bra och allt med MÖTLEY CRÜE äger ju förstås. Annars gillar jag mest enskilda låtar. Sleaze är helt enkelt inte albummusik i mina öron.  Sverige har i alla fall lyckats få fram en hel del bra band i genren post-åttiotal. HARDCORE SUPERSTAR står ut som överlägnsa regenter men även CRASHDÏET och CRAZY LIXX har släppt ifrån sig en hel del bra grejer.

Ur underjorden stiger så nu nästa utmanare till tronen om jag får säga mitt. De var inte "Veckans band" här på Metalcentral utan anledning. GASOLINE STARS är ett ungt band ur alla aspekter sett. Medlemmarna är samtliga i tonåren av bandbilderna att döma och bandet har inte hunnit med speciellt mycket än förstås. Det rör dock på sig i rasande fart och de tycks spotta ur sig nya låtar till höger och vänster. Denna demo EP innehåller fem låtar som jag antar att bandet anser vara det bästa de mäktat med hittills och jag måste säga att jag är smått imponerad. Åtminstone inledningsvis. Öppnande "Cathouse Blues" är grymt bra melodisk hårdrock med drag av såväl HARDCORE SUPERSTAR som H.E.A.T. Punkiga "Kiss Me" är skönt stökig och refrängen i "Can't Stand It" manar till allsång. En ytterst kavat trio låtar helt enkelt! "Bad to the Bone" och "Through the Night" är tyvärr inte lika upphetsande men de fyller ändå sin funktion. En singel innehållandes de tre första spåren hade dock förärats ett betydligt högre betyg.

Jag tror definitivt att GASOLINE STARS har vad som krävs för att först fixa en deal och sedan uppbåda en dyrkande fanskara. Jag sällar mig till dessa redan nu! Bli inte förvånad om ynglingarna dyker upp på de stora scenerna inom kort!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.