Annons

Saffire - Kingdom of the Blind (7)

 


Band:  Saffire
Titel:  Kingdom of the Blind
Antal låtar:  4
År:  2011
Betyg: 7/10 
Recensent: Stefan Lejon

Hemsida: www.saffire.se 
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lilla Sverige är ett föregångsland när det kommer till alla former av musik och det gäller kanske inom rock/metalgenrerna mer än någon annanstans. Oavsett vi snackar underjordisk black metal av råaste slag eller superpolerad AOR så finns mängder av band på demonivå som är redo att ta sig an världen. Vad det beror på att svenska band redan på demonivå låter så proffsiga vet jag faktiskt inte. Återväxten är i alla fall alltid säkrad och göteborgska SAFFIRE hör definitivt till denna digra skara demogäng som är redo att ta ett kliv upp på karriärsstegen. Den demo jag fått ynnesten att recensera går under beteckningen "Kingdom of the Blind" och enligt bandmedlemmarna själva så är det en tung blandning av 70-tal och mer moderna tongångar som bjuds. En beskrivning så god (om än vag) som någon. Melodistark hårdrock med drag av såväl DEEP PURPLE och MAGNUM som NARNIA och EDGUY är i alla fall vad jag hör. Lägg till detta en progressiv touch som påminner en hel del om likaledes svenska SEVENTH WONDER och du förstår att det är en delikat anrättning som dukas upp.

Det är definitivt melodierna som står i centrum på "Kingdom of the Blind" och i framförallt "Freedom Call" är dessa starka nog att skingra även de dystraste regnmoln. En helt underbar dänga som skulle ha klättrat högt på listorna i en rättvis värld! Att de i Tobbe Jansson (THE LAW, ANGEL BLAKE) har en gudabenådad sångare gör inte saken sämre. Den mannens röst är som balsam för själen - dock med precis lagom riv för att inte låta mesig. De övriga tre spåren håller inte samma extrema toppklass som ovannämnda klassiker-to-be, men visar ändå upp ett kompetent band som har framtiden för sig. Samtliga låtar är tveklöst starka nog för att platsa på en framtida fullängdare och enligt bandets hemsida är en sådan under inspelning i anrika Studio Fredman. Att hitta ett bolag som vill släppa härligheten borde faktiskt inte vara alltför svårt. Vänner av melodiös hårdrock uppmanas kolla upp SAFFIRE snarast!

 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.