Annons

Viktor Klint and the Infiltrators - S/T (9)

Band: Viktor Klint and the Infiltrators
Titel: S/T
Antal låtar: 3
År: 2005
Betyg: 9/10
Recensent: Anders Jacobsson

Hemsida: www.viktorklint.tk
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jag började fundera när jag först såg omslaget till den här demon. Visste inte ens vad jag skulle sätta för förväntningar, och även bandnamnet lämnade mig i dimman.
Med stor nyfikenhet slog jag på plattan och det gick inte många sekunder innan jag förstod att det lät otroligt lovande. Med ett fånigt och barnsligt leende på läpparna tog jag mig igenom första låten och lät mig berusas av, minst sagt, salig eufori. Man blir ju som ett litet barn varje gång man hör något fantastiskt bra " farligt naiv och fullständigt förbryllad. Det gick aldrig så långt så jag sket på mig, men det var säkert nära. Jag har nämligen tappat mycket av min känsla för undergroundrörelsen sedan länge tillbaka, och det var längesedan, jävligt längesedan jag togs av en sådan kraftig storm av ett sådant här litet stycke demo.

Demon är en något splittrad upplevelse. Den största glädjen ligger tveklöst i första låten, "Infiltration Complete at 11 pm" som känns som en återuppväckelse från CEMETARYs "Black Vanity" och "Sundown"-period; en period jag älskade högt inom den svenska metalscenen. Det här gänget vill dock kalla sig doom/rock, och jag förstår varför" Så snyggt uppgivet och oerhört känslosamt i sitt framförande. Jag ryser av välbehag " njuter av min tragiskt tidsbegränsade upplevelse.
Något som slår mig, som demon fortskrider är att soundet är lite småskitigt och släprockigt, lite små-gothigt och obskyrt " men jag kommer inte på något att jämföra med. Definitionen är svår för de tre låtar som levereras är tre helt olika upplevelser.

11 korta minuter är svenska VIKTOR KLINT AND THE INFILTRATORS första demo. Varför? Jag vill ha mer" NU! Det var inte mycket godis i den påsen inte, och likt den barnrumpa jag nu har blivit, så rycker jag i kjolen på min nya mamma och tigger" och tigger" och tigger om mer" mer" meeeeer!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.