Annons

Chinchilla - Take No Prisoners

Band: Chinchilla
Titel: Take No Prisoners
År: 2004
Bolag: Armageddon Music
Betyg: 7/10

Recensent: Peter Lindgren

Det måste finnas en risk med att döpa ett metalband till Chinchilla. Det kan ju vara svårt att bli tagen på allvar. Å andra sidan tyder det på humor och självdistans och det är ju inte fel. Skivomslaget till nya och femte fullängdaren "Take No Prisoners" är inte heller något jag skulle förknippa med metal. Det är ju dock alltid uppfriskande med band som vågar göra något udda.

Det här var första gången jag hörde en hel skiva med dessa tyskar, men jag gillar de låtar jag har hört från tidigare alster och därför hade jag lite förväntningar på "Take No Prisoners". Dessa förväntningar infriades. Det här låter faktiskt riktigt bra. Stilmässigt handlar det om lättsmält, refrängstark och melodiös metal. Det är ett härligt flyt i låtarna och Thomas Laaschs säregna, men väldigt sköna, röst ger Chinchilla ett ganska eget sound, vilket också är ett plus.

Skivan är tämligen jämnstark, men "The Ripper" och "Rich Hounds" har växt fram till favoriter. En annan höjdare är balladen "Silent Moments". Att en ballad hör till de bättre spåren brukar i mina ögon vara ett svaghetstecken, men i det här fallet beror det på att Chinchilla har lyckats göra en riktigt stark sådan. Det här är inte direkt det bästa jag hört, men för dig som vill ha din metal melodiös och lättlyssnad kan det vara värt att kolla upp "Take No Prisoners".

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.