Annons

Charon - The Dying daylights

Band: Charon
Titel: The Dying daylights
År: 2003
Bolag: Spinefarm
Betyg: 7/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Finländska Charon är ingalunda några duvungar i branschen. Bandet som bildades 1992 har tidigare släppt tre fullängdare och gör på den fjärde ingen besviken. Promotionmaterialets snack om gotisk metal kan ni glömma bort på en gång för Charon levererar solid heavy metal! Genomgående helgjutna och medryckande melodier bär upp det tunga riffande som utgör "The dying dayligts". Lägg därtill J-P Leppäluotos kompetenta handhavande av de vokala insatserna så blir resultatet helt klart godkänt.

Bäst funkar det i inledande "Failed" och singelsläppet "Religious/Delicious" som värmer en gammal hårdrockares hjärta. Så här ska en slipsten dras! Ibland går det ändå lite på tomgång som i "In trust of no one" där riffet känns stulet på något sätt och egentligen bara billigt och alldeles för tillgängligt. Men en sån sak förlåter man när "The dying daylights" i övrigt bjuder på högoktanig metal!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.