Annons

Axxis - Time Machine (7)

Band: Axxis
Titel: Time Machine
År: 2004
Bolag: AFM
Betyg: 7/10

Recensent: Peter Lindgren

Axxis gick rakt in i mitt hjärta med sina två första skivor "Kingdom of the night" (1989) och "II" (1990). Härlig lättlyssnad hårdrock med allsångsrefränger och sångaren Bernhard Weiss säregna röst gjorde att Axxis stack ut från mängden. Sedan dess har tyskarnas skivor inte varit mycket att hänga i granen. Visst har bandet blixtrat till i vissa låtar, men över lag har skivorna varit tämligen mediokra. Nu är året 2004 och Axxis är här med sitt åttonde album. Uppryckning på gång?

Svar: ja. "Time machine" är det bästa Axxis har gjort på länge. Det känns fräscht och är förhållandevis hårt, vilket jag ser som något positivt, men framför allt är låtarna i sig starka. Allsångsrefrängerna är tillbaka! Tyvärr håller inte "Time machine" riktigt hela vägen, men merparten av låtarna är mycket bra och skivan är definitivt värd en plats i samlingen om man gillar melodiös hårdrock.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.