Annons

H.e.a.t - H.e.a.t II (8)

Band: H.e.a.t
Titel: H.e.a.t II
År: 2020
Bolag: Gain
Betyg: 8/10

Recensent: Johan Engström

På förra plattan ”Into the Great Unknown” (2017), bjöds vi på lite mer experimentlusta från H.e.a.t än vad i alla fall jag är van vid. Inget fel med det, men det kändes inte riktigt som H.e.a.t och även om plattan har sina guldkorn så fick jag inte den där wow-känslan som jag brukar kunna få. Helhetsintrycket kändes inte riktigt tipp topp. På nya plattan ”H.e.a.t II” är ordningen återställd.
Här är det betydligt mer rakt på sak. Refrängerna sitter som en smäck och melodierna är så där riktigt H.e.a.t-starka som vi har blivit vana vid genom åren. Många låtar är repeat-obligatoriska, precis som sig bör när det handlar om ett band som bemästrar den melodiska rockens konst till fullo. Inledande ”Rock Your Body” har en härlig attityd och får mig att tänka på Def Leppards ”Rocket” i refrängen, ”Dangerous Ground”, ”Adrenaline”, ”One By One” och avslutande ”Rise” är samtliga klockrena låtar som jag ofta återkommer till. Jag skulle kunna fortsätta att rabbla upp ett antal låtar till, ja näst intill samtliga låtar på plattan är riktigt bra. Det är så här jag vill att H.e.a.t ska låta. Det är det här de gör bäst och som gör dem till ett av Sveriges bästa band när det kommer till att skapa melodistarka låtar med klockrena refränger.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.