Annons

Nordic Union - Second Coming (8)

Band: Nordic Union
Titel: Second Coming
År: 2018
Bolag: Frontiers
Betyg: 8/10

Recensent: Gustaf Moskog

Erik Mårtensson som är känd från tex ECLIPSE och W.E.T, tillsammans med Ronnie Atkins sångare i PRETTY MAIDS och Magnus Ulfstedt trummis i bland annat ECLIPSE, utgör gruppen NORDIC UNION som nu har släppt sitt andra album “Second Coming” efter den lyckade föregångaren som kom 2016.

Vad kan då gå fel när man mixar AOR (Album oriented rock) med lite melodisk hårdrock? I detta fallet inte mycket och det kan bero på att det ändå känns rätt tydligt vem som styr och ställer mellan Erik och Ronnie. Iallafall av att döma på soundet som låter mer som ECLIPSE och W.E.T, vilket det absolut inte är något fel på. Men med det sagt så är det mer troligt att fans av dessa två band kommer bli mer tillfredsställda än fans av PRETTY MAIDS.

Skivan i sin helhet låter ungefär som det mesta i och runt omkring AOR genren. Det behöver inte nödvändigtvis vara något negativt. “Second Coming” har många starka låtar och håller en extremt hög lägstanivå. Pricken över i:et infinner sig också i form av Ronnie Atkins fantastiska arbete på sången, som jag skulle vilja säga är något mer unik än i de flesta AOR-band. Hela skivan är som sagt genomgående bra, men några spår som sätter sig extra hårt är faktiskt två av det mer stillsamma slaget “Die Together” och “The Best Thing I Never Had”. Men det finns även gott om fart för den som vill ha det.

Efter som jag själv är svag för medryckande melodiska högoktaviga refränger så kan jag inte annat än att ge ett bra betyg. Så är du något som jag så får du inte missa denna platta.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.