Annons

Johnny Gioeli - One Voice (5)

Band: Johnny Gioeli
Titel: One Voice
År: 2018
Bolag: Frontiers
Betyg: 5/10

Recensent: Gustaf Moskog

Man kan verkligen inte anklaga JOHNNY GIOELI för att ha legat på latsidan. Det räcker att scrolla igenom hans arbete som sångare i AXEL RUDY PELL och HARDLINE så kommer du att kunna underhålla dig en bra stund. Skulle du vilja ha ännu mer så är det bara att kolla in CRUSH 40 som har komponerat musik för tex speltillverkaren SEGA i över tio år.

Men nu för första gången så släpper han sin helt egna platta, för första gången får Gioeli bestämma helt på egen hand. Ett resultat som landar i en mix av lite allt möjligt. Det är inget tvivel om att passionen och glädjen finns där i musiken, allt annat vore konstigt när en så flitig kille äntligen får tyglarna helt fria för första gången. “Drive” öppnar skivan i ett medelsnabbt tempo med gitarr som drar tankarna lite till AOR. Det är en bra öppningslåt men jag blir lite kluven om det är såhär jag verkligen vill att det ska låta.

En sak som verkligen slår mig är att Johnny verkligen har behållit rösten intakt. Jag vågar nästan säga att han levererar en av de bästa prestationerna i sin karriär rent sångmässigt. Tyvärr så lever inte själva låtmaterialet riktigt upp till hans klanderfria raspröst. Själva soundet låter väldigt kommersiellt och det känns som att många av låtarna skulle kunna spelas på radio utan problem. Låtar som “One Voice” och “It” för tankarna till band som DAUGHTRY eller THE GOO GOO DOLLS mest känd verk, medan låten “Running” skapar lite BOSTON-känsla, men försöker du hitta några kopplingar i soundet till tex HARDLINE så hittar du inte många. Som helhet låter det i slutändan som att detta album kom ut någonstans runt det senaste millennieskiftet. Det är ju positivt för den som gillar den typen av rock-popband, men jag tror inte riktigt att det är vad publiken som har lyssnat på honom tidigare gillar.

Hade det varit en mer medioker sångare som sjöng så hade inte många höjt på ögonbrynen. Det blir i slutändan rösten som räddar detta album från ett platt fall. Skivan är okej om du tar den för vad den är. Jag hade nog ändå förväntat mig något annat från Gioeli.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.