Annons

Eyes of Shiva - Eyes of Soul

Band: Eyes of Shiva
Titel: Eyes of Soul
År: 2004
Bolag: Locomotive Music
Betyg: 6/10

Recensent: Peter Lindgren

Brasiliansk metal förknippas ju starkt med Sepultura, men för oss som först och främst är inne på melodisk metal finns ju band som Angra och Shaman som också håller fanan högt. Nya exporten Eyes Of Shiva från Sao Paulo spelar melodiös power metal med progressiv touch som påminner mycket om just Angra och Shaman, men de kommer inte riktigt upp i samma klass och jag har svårt att se att Eyes Of Shiva kommer att få samma uppmärksamhet som sina landsmän.

"Eyes Of Soul" är en stabil skiva utan några klavertramp, men den har inte växt så som jag först trodde att den skulle kunna göra. Efter några genomlyssningar hittade jag ett par favoritlåtar i "Psychos Of The New Millennium" och den avslutande "Just A Miracle", men det är inga låtar som kommer att gå till historien. För att undvika onödigt ordbajseri nöjer jag mig med att konstatera att detta är ännu en sån där skiva som är bra, men inte så mycket mer. Som kuriosa kan nämnas att "Eyes Of Soul" innehåller en cover på Hearts gamla hit "Alone".

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.