Annons

Ides - Sun Of The Serpents Tongue (5)

Band: Ides
Titel: Sun Of The Serpents Tongue
År: 2016
Bolag: Vic Records
Betyg: 5/10

Recensent: Alex Risberg

När man slår på "Sun of the serpents tongue", holländska IDES första album, så sipprar det fram en ogästvänlig, deprimerande sörja som sprungen ur något mörkt, bortglömt hål sakta vältrar sig ut ur högtalarna i ett försök att kväva sin lyssnare. Den vill kväva dig medelst tung och brutal doom metal som ibland för tankarna till HOODED MENACE och ibland till väldigt tidiga PARADISE LOST. Musiken är dock, även om den är uppblandad med både death och black metal, helt befriad från nyanser och det låga, monotona growlandet är väldigt tröttsamt i längden.
Man märker att ambitionen är att göra något nytt samtidigt som man är respektfull mot, och hyllar, det som varit. Men mitt bland alla försök att göra något unikt så tappar IDES bort låtarna och albumet blir till slut ganska intetsägande. Det är i mångt och mycket en mellanmjölksskiva. Inte direkt dåligt, men inte särskilt bra heller.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.