Annons

Death Angel - The Evil Divide (7)

Band: Death Angel
Titel: The Evil Divide 
År: 2016
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

'Kings will be kings' brukar man ibland säga och det är något som sannerligen stämmer in på thrash metal-giganterna of yore. Nya band i all ära! Under senare år är det det gamla gardet som visat var det nitbeklädda skåpet ska stå. SLAYER, MEGADETH, TESTAMENT, KREATOR osv osv. 30+ år in i karriärerna har de lyckats prångla ur sig några av sina absolut starkaste alster. Sjukt imponerande och likaledes glädjande för oss huvudskakare förstås!

På 80-talet var DEATH ANGEL ynglingarna i gänget. Uppstickarna som kom från ingenstans; fick sin andra demo producerad av Kirk Hammet (METALLICA) och spåddes enorma kommersiella framgångar. Efter att ha släppt tredje plattan "Act III" på storbolaget Geffen tog det dock tvärtstopp i en svår trafikolycka och plötsligt var sagan all. För ett drygt decennium i alla fall.

"The Evil Divide" är bandets femte platta efter comebacken i början av tjugohundratalet med genomstarka "The Art of Dying" och deras åttonde totalt. DEATH ANGEL har egentligen aldrig släppt en svag skiva, men jag personligen började oroa mig något efter förra plattan "The Dream Calls For Blood" som jag fann alldeles för hård och aggressiv. Att det kommer från någon som älskar grejer som MARDUK och tidiga KREATOR må verka larvigt, men i fallet DEATH ANGEL vill jag ha en tydlig lutning mot melodier.

På "The Evil Divide" tycker jag i alla fall att bandet balanserar mellan ytterligheterna på ett bättre sätt. Det är fortfarande benhårt thrashande gäller, men det dyker också upp betydligt softare partier och såväl melodierna som refrängerna är mer framträdande och helt enkelt bättre. Annars låter det mest som man vant sig att det ska låta från Mark Osgueda och mannar. Kvalitetsthrash med läckra riff; hårt drivande trumlir och förstklassig sång. Vad mer kan man önska sig?

Ett ordentligt kliv i rätt riktning och kurvan pekar återigen uppåt!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.