Annons

Midnight Eternal - Midnight Eternal (4)

Band: Midnight Eternal
Titel: Midnight Eternal
År: 2016
Bolag: Inner Wound
Betyg: 4/10

Recensent: Staffan Wallin

Pressinfobladet förtäljer att MIDNIGHT ETERNAL kommer tilltala fans av NIGHTWISH, KAMELOT och DELAIN. Det kan vara det mest missvisande jag läst i år, om jag uttrycker saken diplomatiskt. MIDNIGHT ETERNAL låter mer som ett håglöst VISIONS OF ATLANTIS om vi nu ska dra paralleller till andra band. Det bjuds på kvinnlig sång med försök till operakaraktär. Som motvikt varvas det med två snubbar – en som kör growl, en som sjunger rent. Vidare byggs det på med keyboard-mattor, flashiga gitarrsolon som drar åt det neoklassiska hållet och ansatser till ett överlag maffigt sound.

MIDNIGHT ETERNAL skjuter bredvid målet i samtliga kategorier de ställer upp i. Hela produkten – låtskriveri, instrumenthantering och ljudbild – känns ofärdig. Om jag ska vara riktigt ärlig framstår de mer som ett korplag och nyss nämnda band spelar i en betydligt högre division. Dit har MIDNIGHT ETERNAL en bra bit, och jag tvivlar på att de någonsin når ända fram. Den största behållningen ligger i att surfa in på bandets officiella hemsida och ta del av bandfotona – om nu en vuxen karl i ”Jack-The-Ripper-hatt” och en sångerska i svarta strumpebandshållare faller inom ramen för dina preferenser.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.