Annons

Darker Half - Never Surrender (7)

Band: Darker Half
Titel: Never Surrender
År: 2016
Bolag: Fastball Music
Betyg: 7/10

Recensent: Peter Lindgren

“Never Surrender” är DARKER HALFs tredje album, men bandet är en helt ny bekantskap för mig i alla fall. Jag upptäckte dock att ca hälften av skivans låttitlar även återfinns på gruppens två första plattor, så det här verkar vara en blandning av återinspelade “gamla” låtar och helt nytt material.

DARKER HALF kommer från Australien och skivan har mastrats i Sverige (av Tony Lindgren i Fascination Street-studion i Örebro), men när jag lyssnar på “Never Surrender” tänker jag Tyskland. Jag tänker sent 80-tal/tidigt 90-tal. Jag tänker SCANNER, ANGEL DUST och HEAVENS GATE. Om vi föreställer oss en mix av dessa band som vi sedan kryddar med något mer sentida band typ kanadensiska CAULDRON börjar vi nog närma oss hur DARKER HALF låter. Skivbolaget presenterar DARKER HALF som ett power metal-band, men där är vi inte riktigt överens. I mina öron är det här heavy metal och inget annat.

När jag lyssnade på “Never Surrender” första gången tänkte jag att det här är en typisk “bra, men inte så mycket mer-platta”. Redan på andra varvet började det dock hända grejer och jag insåg snart att även om det här inte är något toppalbum är “Never Surrender” ändå en skiva som höjer sig över mängden. Visst, de riktiga kanonlåtarna lyser med sin frånvaro, men å andra sidan är lägstanivån hög. Variationen är inte jättestor, men samtidigt tillräcklig för att det inte ska bli enformigt. Kort och gott så gillar jag vad jag hör, utan att för den skull bli euforisk.

Jag kanske inte kan rekommendera DARKER HALF och “Never Surrender” till hårdrockaren i allmänhet, men om du tycker att en mix av ovan nämnda band låter som en våt dröm kan det här faktiskt vara ett riktigt guldkorn.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.