Annons

Transport League - Napalm Bats & Suicide Dogs (6)

Band: Transport League
Titel: Napalm Bats & Suicide Dogs
År: 2015
Bolag: Hoffa
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon

TRANSPORT LEAGUE lirar vad jag antar lättast klassas som ett amalgam av sludge och doom metal. Bandet nämns oftast i samma andetag som amerikanska motsvarigheter som exempelvis CLUTCH, CROWBAR och C.O.C. och det känns väl rätt vettigt. Ett smutsigt sväng och medryckande melodier är i alla fall vad som bjuds. Personligen hör jag en korsbefruktning av "The Carnival Bizarre" (CATHEDRAL), "The Great Southern Trendkill" (PANTERA) och "Wolverine Blues" (ENTOMBED). En beskrivning som åtminstone i mina öron gör soundet mer rättvisa och som samtidigt skulle locka mig till lyssning.

"Napalm Bats and Suicide Dogs" går knappast till historien som en omvälvande upplevelse. I alla fall inte i dessa öron. Den tillhör däremot en rätt begränsad kategori skivor som förvisso inte uppnår de allra högsta betygen men som ändå äger förmågan att inspirera till upprepad lyssning. Det finns nämligen inga dippar som gör att man gärna byter mitt i skivan och det är tamejfan en bragd i sig.

Barnkören som skrålar refrängen i "Kill, Kill Faster" förtjänar dessutom ett extra omnämnande och ger skivan en extrastjärna i kanten. Riktigt snyggt!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.