Annons

Nordic Union - Nordic Union (8)

Band: Nordic Union
Titel: Nordic Union
År: 2016
Bolag: Frontiers
Betyg: 8/10

Recensent: Henrik Halvardsson

Vad får man om man för samman mannen bakom förra årets bästa melodiösa hårdrocksalbum med en av Skandinaviens mest ikoniska rockröster? Resultatet är NORDIC UNION med Erik Mårtensson från ECLIPSE och Ronnie Atkins sångare i PRETTY MAIDS. Jag ska erkänna att mina förväntningar var skyhöga innan jag ens tryckte ”play” på stereon och jag blev inte besviken. Inledande ”The war has begun” är helt enkelt strålande pumpande melodiös hårdrock med ett skönt gung och en refräng som sätter sig som ett kletigt tuggummi. Efterföljande ”Hypocrisy” är senaste singelsläppet och ett grymt starkt spår, balladen ”Every heartbeat” får mig att tänka på ett annat av Mårtensons musikaliska projekt, W.E.T., och låten ”Comes down like rain”. Men det slutar inte där: ”Wide awake”, ”When death is calling”, ”21 guns”, ”Point of no return”, ”True love awaits you”, ja listan på favoritlåtar är lång.
Skivan tar vid där ”Armageddonize” slutade samt plockar det bästa från PRETTY MAIDS album ”Motherland” från 2013; det är med andra ord högkvalitativ melodiös hårdrock med oerhört kompetenta musiker, starka låtar och en klockren produktion. Kombinationen med Mårtenssons snygga melodisnickrande och Atkins raspiga röst är helt enkelt en fullträff!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.