Annons

Steelwing - Reset.Reboot.Redeem. (7)

Band: Steelwing
Titel: Reset.Reboot.Redeem
År: 2015
Bolag: NoiseArt
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Rent visuellt är förändringen total. Från de stilrena/dystopiska omslagen och den symmteriska loggan på "Lord of the Wasteland" och "Zone of Alienation", till dödskallen och den black/death metal-minnande loggan på nya "Reset. Reboot. Redeem" är skillnaden enorm. Rent musikaliskt skiljer det sig också åt på ett par punkter, även om fötterna fortsatt står fast planterade i power/heavy metal-myllan. Exempelvis begagnar sig bandet emellanåt av thrashig "skriksång"; något som hade känts fullständigt malplacerat på tidigare alster. Det finns också ett mörker och en skitighet i uttrycket som är väsenskilt från de GAMMA RAY/MAIDEN-tongångar som bjöds tidigare. Det är mer ENFOCER/PORTRAIT och mindre HAMMERFALL, om nu den svenskklingande liknelsen säger er något.

Personligen har jag gillat STEELWINGs musik ända sen debuten, men alltid uppfattat bandet som alltför polerat och tillrättalagt. Det har de tagit itu med nu och i mina öron är detta så mycket bättre på alla sätt. Ord som "genomtänkt", "moget" och "seriöst" kan ofta uppfattas som tråkiga, men här passar samtliga in och på ett positivt sätt.

En gottepåse för alla fans av trve heavy metal!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.