Annons

Elvenking - Wyrd

Band: Elvenking
Titel: Wyrd
År: 2004
Bolag: AFM
Betyg: 8/10

Recensent: Peter Lindgren

Jag är väldigt svag för sådan musik som italienska Elvenking spelar, dvs en hybrid av folkmusik och metal. Här är det inte så att man använder violin som lite extra krydda till några låtar. Nej, i Elvenking är violinisten, som går under namnet Elyghen, fullvärdig medlem och hans instrument hörs för det mesta. Piano, flöjt och cello är andra instrument som man kanske inte i första hand förknippar med metal, men som återfinns på "Wyrd".

Musiken får mig först och främst att tänka på Skyclad, men Elvenking drar mer åt power metal-hållet. Inledande trion "Pathfinders", "Jigsaw Puzzle" och "The Silk Dilemma" är fullständigt lysande. Sedan sjunker låtkvaliteten något, men det är marginellt. Det blir aldrig tråkigt att lyssna på "Wyrd". Den är alldeles för mångsidig för det. Den avslutande och tolv minuter långa "A Poem For The Firmament" är ett bra exempel på Elvenkings förmåga till variation.

Om du vill ha din metal mörk och dyster är detta inget för dig. Det här är riktigt hurtfrisk metal. Men om du inte har något emot lite tjo och tjim kan du och "Wyrd" säkert komma bra överens.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.