Annons

Dream Evil - The Book Of Heavy Metal

Band: Dream Evil
Titel: The Book Of Heavy Metal
År: 2004
Bolag: Century Media
Betyg: 7/10

Recensent: Peter Gustavsson

Lätt uttråkad konstateras det att Dream Evil är tillbaka igen. Efter föregående platta fanns det lite hopp för någon bättring, men döm av min förvåning när inledande "The Book Of Heavy Metal" dånar ur högtalarna och fullkomligt vräker omkull lyssnare! Borta är de trista tuggande riffen kompade av fullt lika tråkiga kaggar och en gnällig sångare. Dream Evil har istället mer hämtat inspiration från det tidigare åttiotalet, och sneglat på framför allt tyskarna i Accept. Det svänger riktigt rejält, och för en gångs skull framgår det klart och tydligt att Dream Evil inte är så seriösa med sina texter som tidigare befarats. Eller vad sägs om textrader som: "Am I a wannabe? Have I no dignity? Would give up all my life to be... in the book of heavy metal". På den vägen fortsätter resterande delen av plattan, och faktum är att det känns äntligen befriande med den här sortens texter som tippar mer åt det "oseriösa" hållet, så man bevisar att det faktiskt finns en viss självdistans både till sig själv som band och till andra.

The Book Of Heavy Metal rekomenderas för de som behöver sig ett gott skratt, och faktiskt har lite självinsikt i sitt hårdrockande. Anser du att heavy metal är det viktigaste som finns och att allt annat än metal är löjligt kanske du bör kolla upp de mer seriösa farbröderna i Manowar. De ska tydligen mena mera allvar i sitt hailande.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.